De Provence: Het verhaal van Domaine des Diables, beter bekend als MiP

Posted by Andreas Vergunst on

Genesteld aan de voet van de majestueuze berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier, is Domaine des Diables een bewijs van passie, traditie en duurzaam wijnmaken. Dit domein van 30 hectare is eigendom van het dynamische duo Guillaume en Virginie Philip, bekend om hun creatie van de felbegeerde MiP rosé, en belichaamt de essentie van het Provençaalse wijnbouwerfgoed.

In 2007 begonnen Guillaume en Virginie aan hun wijnreis en creëerden ze hun eerste wijn, de MiP rosé, die nu erg populair is. Hun wijngaarden, gezegend met een divers terroir van klei, kalksteen, zand en stenen, creëren de perfecte omgeving voor het verbouwen van smaakvolle en aromatische roséwijnen. Syrah, Grenache, Cinsault en Rolle (Vermentino) gedijen goed op deze bodems en elk perceel wordt apart gevinifieerd om de expressie van het terroir in elke fles te optimaliseren.

Domaine des Diables werkt volgens een duurzaam ethos, waarbij de wijngaarden profiteren van de invloed van twaalf verschillende winden, waaronder de beroemde Mistral. Deze winden, in combinatie met het warme, droge klimaat, minimaliseren het optreden van schimmelziekten, waardoor de behoefte aan pesticiden bijna nihil is. Deze milieuvriendelijke aanpak behoudt niet alleen het natuurlijke evenwicht van de wijngaarden, maar verbetert ook de kwaliteit van de wijnen, wat resulteert in fruitrijke, elegant kruidige, bloemige en bovenal onberispelijk zuivere wijnen.

Tot het gewaardeerde aanbod van de wijnmakerij behoren de MiP Classic en MiP Collection rosés, evenals de Domaine des Diables Sainte Victoire L'Hydropathe Elite Rosé. Elke wijn weerspiegelt het nauwgezette vakmanschap en de niet aflatende toewijding van Guillaume en Virginie aan hun vak.

De MiP Classic rosé, met zijn delicate tint en verfrissende smaak, neemt drinkers mee naar de zonovergoten landschappen van de Provence, terwijl de MiP Collection rosé de innovatieve geest van het koppel laat zien, met complexiteit en diepte bij elke slok. De Domaine des Diables Sainte Victoire L'Hydropathe Elite Rosé getuigt van het streven van het domein naar uitmuntendheid en biedt een harmonieuze mix van terroir en traditie.

Als je een fles Domaine des Diables rosé ontkurkt, proef je niet zomaar een wijn - je ervaart de essentie van de Provence, vastgelegd in vloeibare vorm. Het is een reis langs zonovergoten wijngaarden, winderige hellingen en een erfenis van passie en toewijding die met elke oogst weer opbloeit. Op Guillaume en Virginie, op hun toewijding aan kwaliteit en op de tijdloze allure van Domaine des Diables. Santé! Kijk hier voor onze rosé collectie


Share this post← Older Post